Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - Frank Hoppmann (Duitsland)

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 06 februari tot 10 april 2022

Frank Hoppmann is een Duitse kunstenaar, karikaturist en illustrator. Hij werd geboren in 1975 en woont in Münster, in het noordwesten van Duitsland.

 

Hij studeerde grafische vormgeving met specialisatie illustratie en drukkunst. In 2002 studeerde hij af met een afstudeerproject waarin hij meer dan 200 portretten van dronken mensen tekende. Daarnaast werkte hij tijdens zijn studie als karikaturist en cartoonist voor grote dagbladen en tijdschriften. Hij tekende ook tijdens rechtszaken voor pers en tv. Een groot deel van zijn werk bestaat uit het maken van satirische portretten. De inhoud van zijn werk kan worden omschreven als grotesk, bizar en zelfs morbide.

 

Zijn werk is bekroond met diverse internationale prijzen, waaronder de hoofdprijs van de World Press Cartoon 2020. Met zijn portret van de Amerikaanse president Donald Trump verwierf hij grote faam. Hij won hiermee verschillende internationale prijzen en het werd onder meer gepubliceerd in Los-Angeles-Times. In bijberoep is hij  docent tekenen.

 

Er vinden regelmatig internationale tentoonstellingen plaats, zoals in 2020 toen hij een solotentoonstelling had in het Tomi Ungerer Museum in Straatsburg.

 

In 2021 stond zijn tekening van Andy Warhol op de omslag van de nieuwe editie van het boek 'L'art et l'histoire de la caricature', uitgegeven bij uitgeverij Citadelles & Mazenod.

 

www.frankhoppmann.de


De tentoonstelling is te bezichtigen in het ECC van 6 februari tot 10 april 2022, elke zondag van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur, met in acht name van de coronamaatregelen.