Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - Klaus Pitter - Oostenrijk

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 26 januari tot 20 september 2020

Klaus Pitter werd geboren 1947 in Timelkam, Oostenrijk. Hij studeerde Grafische Kunst aan de Universiteit voor Toegepaste Kunsten in Wenen. Hij woont en werkt in Wenen als free-lance cartoonist en illustrator.


Hij illustreerde boeken over milieu-educatie, veel schoolboeken en enkele cartoon- en stripboeken. Zijn cartoons worden gepubliceerd in Duitse en Oostenrijkse kranten en tijdschriften.

 

Pitter had solotentoonstellingen in Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, en in België ..! Hij nam deel aan cartoon- en postertentoonstellingen over de hele wereld en werd bekroond op vele internationale cartoonwedstrijden. Hij tekent al enkele jaren strips met kinderen tijdens een "Comic-Werkstatt" in Wenen en nam deel aan internationale "plenairs" in Tsjechië en Oekraïne.

“Het begon allemaal toen ik ongeveer 15 jaar oud was. Ik had toen een boek waar ik veel van hield. Ik keek er steeds opnieuw naar: "Who is Who of Cartoonists". Daar waren al mijn helden ... Bosc, Sempé, Ronald Searle, André Francois, Saul Steinberg, Paul Flora ... Ik hield van ze allemaal en ik bewonderde hun unieke stijlen. Ik was vreselijk bang om te veel op een van mijn idolen te lijken. Ik was nooit tevreden ... 

Het is heel anders vandaag. Ik denk niet dat de "stijl" een doel op zich is ... de manier waarop je tekent, moet je ideeën ondersteunen om duidelijk naar voren te komen. De eerste en belangrijkste stap is het idee - de "stijl" komt uit het idee en is slechts een hulpmiddel om uw gedachten te uiten.”

 

www.klaus-pitter.com

 

De tentoonstelling met een overzicht van zijn werken in het Europees Cartoon Centrum wordt verlengd tot 20 september 2020, elke zondag tussen 10-12 en 14-17u.