Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - Lectrr

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 26 januari tot 06 april 2014

Lectrr (Steven Degryse) werd in 1979 geboren in Roeselare en woont nu in Gent.
Eind jaren 90 debuteerde Lectrr, als één van de eerste Vlaamse cartoonisten, met een dagelijkse cartoon op het internet. Zijn website groeide explosief en al snel kon de tekenaar debuteren in Vlaamse en Nederlandse striptijdschriften.

 

Enige tijd later maakte hij de overstap naar een professioneel cartoonistenbestaan. Hij tekende o.m. voor Computer Magazine, Algemeen Dagblad (NL), Menzo, Humo, Vacature en P-Magazine.

 

Begin 2005 kwam zijn eerste bundel "Hara Kiwi" op de markt. Sinds januari 2008 maakt hij de dagelijkse strookstrip 'Lars' die in onder andere het Algemeen Dagblad (NL), Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en hondenmagazine Woef verschijnt.

 

Sinds drie jaar is Lectrr ook huiscartoonist bij De Standaard.

 

Naast cartoons tekenen is Lectrr ook nog op veel andere fronten actief: hij schrijft columns, ontwerpt zijn eigen T-shirtlijn en trok door Nederland met zijn Cartoonference, een mengeling van conference, standup-comedy en strips op het podium. Zijn engagement blijkt o.m. in zijn keuze om een T-shirt en kinderkledij voor Greenpeace te tekenen en zijn peterschap voor de tekenwedstrijd voor kinderen georganiseerd door UNEP, de milieuorganisatie van de VN.

 

Lectrr werd meermaals genomineerd voor de Press Cartoon Belgium Award, verdiende een nominatie voor een stripschapspenning en behaalde een tweede plaats in de Bene Cartoon publieksprijs 2004. Hij was meermaals jurylid van de cartoonale van Knokke en in 2011 werd hij de stadstekenaar van Turnhout.

 

Zie ook www.lectrr.be

 

De tentoonstelling is te bezichtigen in het ECC van 26 januari tot 6 april 2014 , elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur. Voor groepen vanaf 10 personen ook op andere dagen mits afspraak.