Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - Oleg Dergachov - Canada

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 03 october tot 19 december 2010

Oleg werd in 1961 geboren in Rostov (Rusland). Hij woonde 20 jaar in Rusland, en daarna 20 jaar in Oekraine. In 1984 studeerde hij af aan de Ukrainian Academy of Print, Graphic Art and Book Design. In 2005 verhuisde hij met zijn gezin naar Canada.

 

Hij had meer dan 20 persoonlijke cartoontentoonstellingen in 13 landen. Hij nam deel aan meer dan 300 belangrijke nationale en internationale tentoonstellingen van cartoons, schilderkunst, beeldhouwkunst, kunstenaarsboeken en tekenfilms.

In 1990 richtte hij de uitgeverij Studio DO PRESS op waar meer dan 35 unieke kunstboeken werden uitgegeven.

 

Oleg is een echte werldburger. "Reizen is een zeer belangrijk deel van mijn leven. Een oud Chinees spreekwoord zegt: «Hoe meer je reist, hoe langer je leven wordt». Humor en een positieve houding helpen om te overleven in onze wrede wereld. Ik heb gevochten voor mijn geestelijke vrijheid, voor mijn "mentale ruimte". Ik denk dat ik gewonnen heb."

 

Hij is een veelzijdig kunstenaar: "Ik heb respect voor alle grafische technieken: etsen, zeefdrukken, lithografie, beeldhouwen... Ik hou van alle materialen. Het is gewoon een kwestie van uitzoeken welk materiaal past bij mijn idee en hoe deze te gebruiken voor mijn kunst." Zo zijn er op zijn tentoonstelling ook enkele 3D-werken te bewonderen.

 

Zie ook www.dostudio.ca