Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - Olivier Ploux ‘Des Maux en Images’

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 25 juni tot 17 september 2023

Des Maux en Images

 

Olivier Ploux studeerde in 2008 af aan het Intuit-Lab in Parijs. Tijdens zijn studies ontdekte hij het werk van Poolse en Franse ontwerpers van affiches. Op dat moment besliste hij om zelf meer illustraties te gaan maken. Na enkele jaren besliste hij om zijn werk ook breder zichtbaar te maken via sociale media en via tentoonstellingen.

 

Hij werd geselecteerd op verschillende internationale biënnales (Warchau, Equador, Cyprus, Chaumont, …). Sinds 2018 is hij lid van Cartoon Movement en werkt hij voor de Zwitserse krant ‘Le Temps’

 

‘Des Maux en Images’ belicht, in een bewust minimalistische stijl, actuele onderwerpen en probeert zo de moderne wereld, zijn absurditeit, zijn wreedheid, zijn excessen, zijn ironie en zijn paradoxen in vraag te stellen. De combinatie van symboliek, vormen en ideeën nodigt je als kijker uit om verder te kijken dan wat je op het eerste zicht ziet en laat je reflecteren over het thema.

In onze huidige wereld worden we overspoeld door nietszeggende beelden en heerst de waan van de dag.   Deze onuitputtelijke bron aan informatie stelt Ploux in staat om een heel aantal complexe onderwerpen aan te kaarten: een woord, een uitdrukking, een gebeurtenis, een personage, een nieuwsbericht, enz… .

"Het is niet mijn bedoeling om iets mooi af te leveren, ik wil vooral zo direct mogelijk zijn en dat wat evident is accentueren.”, aldus Ploux

De combinatie van symboliek, vormen en ideeën nodigt je als kijker uit om verder te kijken dan wat je op het eerste zicht ziet en laat je reflecteren over het thema.

‘Des Maux en lmages' stelt de wereld van gisteren, vandaag en morgen in vraag: kritisch en geëngageerd.


Je kan de tentoonstelling in het Europees Cartoon Centrum Kruishoutem bezoeken elke zondag van 25 juni tot 17 september 2023, van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur.