Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - Oskar Weiss (Zwitserland)

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 25 juni tot 18 september 2017

Oskar Weiss werd in 1944 in het Zwitserse Chur geboren. Als kind verkende hij de wereld met potlood en papier in de hand. Zijn schoolloopbaan werd abrupt beëindigd door een buis voor Wiskunde, achteraf bezien een opportuniteit, want zo kwam hij er achter dat zijn ware talent en roeping in de artistieke sector lag. Op zijn 18de stelde hij voor het eerst zijn schilderijen tentoon.

In 1968 studeerde hij af als grafisch ontwerper aan de ‘School of Visual Arts’ in Zurich. In dezelfde periode maakte hij ook zijn eerste songs die hij, zichzelf begeleidend op gitaar, op verschillende podia in Bern en omstreken bracht.

Na zijn studies gaat hij als zelfstandig graficus aan de slag en doorheen de jaren evolueert hij van grafisch ontwerper tot ‘uitvinder van beelden’. Hij verfijnt zijn eigen stijl en voegt er een vleugje poëzie, humor en satire aan toe. Hij maakt cartoons, schilderijen en illustraties.

Het werk van Oskar Weiss kenmerkt zich door een sublieme combinatie van de door hem waargenomen realiteit met een ludieke en onuitputtelijke verbeelding. Dit leidt tot een verrassend resultaat.

Hij publiceerde o.m. in het weekblad ‘Weltwoche’, de satirische krant ‘Nebelspalter’ en "Berner Zeitung" en "Neue Zürcher Zeitung". Daarnaast kan hij héél wat muurschilderingen op zijn palmares zetten. Hij viel ook regelmatig in de prijzen met zijn populaire boeken voor kinderen en volwassenen.

Oskar Weiss kan dus zeker en vast een allround kunstenaar ‘pur sang’ genoemd worden.

 

Zie ook www.oskarweiss.ch

 

De tentoonstelling is te bezichtigen in het ECC van 25 juni tot 17 september 2017, elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur. Voor groepen vanaf 10 personen ook op andere dagen mits afspraak.