Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - Quirit

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 07 juli tot 23 september 2019

In 2019 is Quirit onze huiscartoonist en hij krijgt deze zomer zijn persoonlijke tentoonstelling in het ECC. Quirit is het pseudoniem van Jean-Marie Mathues. Jean-Marie werd geboren in Tienen in 1953. In 1976 debuteerde hij als cartoonist in het magazine Knack. Zijn bekendheid nam toe dankzij zijn publicaties in het satirische weekblad De Zwijger van Johan Anthierens tijdens de eerste helft van de jaren 1980.

 

Zijn werk verscheen ondertussen in een 70-tal kranten en magazines in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Polen, Hongarije, VS, Engeland… In 1982 publiceerde hij zijn eerste boek ‘Doe de Kiwi’ bij de uitgeverij Van Halewyck. Hij publiceerde onder meer in P-Magazine en Gazet van Antwerpen. In het buitenland publiceerde hij o.a. in De Volkskrant (Nederland), de Neue Revue (Duitsland), Punch (Engeland) en Quo (Frankrijk).

 

In de VS werden zijn tekeningen gebruikt op condoomverpakkingen en verschenen zijn tekeningen bij ‘Extreme Humor’ van Noble Works. Zijn werk werd gebundeld in een 20-tal albums bij Van Halewyck (België), Glénat (Frankrijk) en Achterbahn (Duitsland). In Knokke-Heist behaalde hij in 2014 een eerste prijs en in 2005 een 2de prijs in de Press Cartoon Belgium, en in 2015 een 2de prijs bij Press Cartoon Europe.

 

www.quirit.com

 

De tentoonstelling die een selectie van een 130 werken toont is te bezichtigen in het Europees Cartoon Centrum van 7 juli tot 22 september 2019, elke zondag tussen 10-12 en 14-17u. Voor groepen vanaf 10 personen ook op andere dagen mits afspraak.