Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - Valerii Momot: welkom in "Momots Life”

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 28 januari tot 25 maart 2024

Welkom in "Momots Life”

 

Deze  tentoonstelling neemt je mee in het hoofd van de Oekraïense cartoonist Valerii Momot. En geeft je een inkijk in zijn bijzondere cartoonwereld. De tentoonstelling toont een verzameling van Momots cartoons. Hij raakt hierbij verschillende thema’s aan die je zowel aan het denken kunnen zetten maar je zeker ook aan het lachen kunnen brengen. 

 

Momot vindt het immers belangrijk dat cartoons optimisme uitstralen en zo een hoopvolle boodschap brengen. Cartoons over vrede en positiviteit kunnen, volgens Momot, het belang van vriendschap, tolerantie en solidariteit in de verf zetten. Hij is ervan overtuigd dat cartoons kunnen helpen om mensen bewuster te maken van de vele problemen die er zijn en tegelijk een positieve change kunnen teweegbrengen.

 

‘Samen lachen brengt mensen dichter bij elkaar. Het geeft ons het gevoel erbij te horen, het verenigt en neemt verschillen weg. Het helpt om elkaar beter te begrijpen. In die zin is humor echt een krachtige tool bij het oplossen van conflicten. Lachen, zolang het met respect gebeurt, kan de maatschappij sterker maken en zo kunnen we als cartoonisten bijdragen tot een betere wereld waar de focus ligt op harmonie en welbevinden.’, aldus Momot.

 

Valerii Momot werd geboren in 1972 in Melitopol, Oekraïne. Hij ontwikkelde al op jonge leeftijd een passie voor tekenen en maakte zijn eerste cartoon al in 1985. Hij studeerde Architectuur aan de academie van Dnepropetrovsk. Hij publiceerde cartoons in tijdschriften en kranten en werkte ook voor TV. Daarnaast is hij grafisch ontwerper en schilder. Hij heeft deelgenomen aan tal van nationale en internationale cartoonwedstrijden en heeft verschillende prijzen gewonnen.


Stap binnen in Momots leven en wie weet inspireert hij jou om die positieve vibe uit te dragen.
De tentoonstelling in het ECC is te bezichtigen van 28 januari tot 24 maart 2024, elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur.