Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - Yuri Kosobukin

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 24 januari tot 03 april 2016

Yuri Kosobukin werd in 1950 geboren in Rusland. Hij studeerde in Kharkiv voor burgerlijk ingenieur luchtvaart en werkte daarna in Kiev in het Antonov Aircraft Design Centre als ingenieur.

 

Toen hij zijn eerste cartoons begon te tekenen had hij geen enkele artistieke opleiding gevolgd. Met zijn mannetjes met een dikke neus ontwikkelde hij een eigen unieke en niet te imiteren stijl. In 1976 werden zijn eerste cartoons gepubliceerd in meerdere tijdschriften. En er volgden nog duizende andere in kranten en tijdschriften over gans de wereld.

 

Hij won meer dan 450 prijzen in cartoonwedstrijden, waarvan meer dan 100 eerste prijzen. Zo ook in 2003 in onze eigen Euro-kartoenale rond het thema ‘Vrijheid’. Hij had persoonlijke tentoonstellingen over gans de wereld, o.a. in Cuba, Frankrijk, Duitsland, Polen, Rusland, Turkije...

 

Yuri overleed in januari 2013 in Kiev op de leeftijd van 63 jaar.
Hij was één van de grootste en bekendste cartoonisten van onze tijd.

 

De tentoonstelling is te bezichtigen in het ECC van 24 januari tot 3 april 2016, elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur. Voor groepen vanaf 10 personen ook op andere dagen mits afspraak.