Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - Agim Sulaj

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 30 juni tot 22 september 2013

Agim Sulaj werd geboren in Tirana, de hoofdstad van Albanië in 1960, maar hij bracht zijn jeugd en adolescentie door in de kuststad Vlora. Al op zeer jonge leeftijd ervaart Agim passie en liefde voor schilderijen en kunst in het algemeen en zijn talent komt al heel vroeg boven drijven.

 

In 1985 voltooit hij zijn studies aan de kunstacademie van Tirana en begint te werken voor 'Hosteni', een politiek en satirisch magazine. Zo maakt de jonge kunstenaar kennis met de wereld van humor en satire, een belangrijke element in zijn eigen artistieke werk. Tegelijkertijd ontwikkelt hij een hyperrealistische stijl die meer en meer dominant wordt in zijn latere werk. In zijn cartoons komen de belangrijke sociale en politieke problemen van de 21ste eeuw aan bod, zoals de armoede in de wereld, milieuvervuiling, het leven van een immigrant en andere sociale onderwerpen.

 

In 1993 stelt Agim voor de eerste keer zijn werk, gerealiseerd tijdens de communistische periode, ten toon in een persoonlijke tentoonstelling "Rally di Rimini" in Italië. Zijn werk werd er warm onthaald en sinds die tijd heeft hij zich gevestigd in Rimini. Agim Sulaj heeft talloze prestigieuze internationale onderscheidingen gewonnen over de hele wereld en heeft in beroemde galerijen geëxposeerd in Italië, Albanië, Griekenland, Turkije, en ook in Parijs, Oxford en Londen. En nu dus in Kruishoutem, de Belgische hoofdstad van de cartoon.

 

Zijn werk is "een fijne, surrealistische satirische illustratie, een metafoor voor de toestand van het milieu en ons falen om het te beschermen".

 

Zie ook www.agimsulaj.com

 

De tentoonstelling is te bezichtigen in het ECC van 30 juni tot 22 september 2013, elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur. Voor groepen vanaf 10 personen ook op andere dagen mits afspraak.