Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - De perscartoon duikt in het water

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 29 maart tot 14 juni 2015

Water, het blauwe goud!

 

We gebruiken het allemaal, elke dag opnieuw. Het is er gewoon, we hoeven er niet bij stil te staan. We zien het als een basisrecht. En toch: water is zo kostbaar, een ware schat, een echt schaars goed. Wat te doen, als het er gewoon niet meer is?

 

Het ‘Musée de l’Eau et de la Fontaine’ van Genval, nodigde ter gelegenheid van zijn 25ste verjaardag, enkele Belgische perscartoonisten uit om mee na te denken over dit thema.

 

En zo kwam de tentoonstelling ‘De perscartoon duikt in het water’ tot stand. Een tentoonstelling die ons doet beseffen dat het niet zo vanzelfsprekend is dat we gewoon een kraantje opendraaien en het water rijkelijk vloeit. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat dit blauwe goud, ook in de toekomst kan zorgen voor een leefbaar bestaan op onze blauwe planeet?

 

Met tekeningen van Pierre Kroll, Nicolas Vadot, Frédéric du Bus, Pad’R, Cécile Bertrand, Sondron, Clou, Kanar, Frédéric Jannin, Cost., Emiel de Bolle, Bob Vincke, Johan de Moor, Serge Dehaes, Olivier Saive, Martin Saive, Palix, Philippe Cruyt, Samuel, Artisteeno, Emile Seron, Balise Dehon, Marco Paulo, Philippe Decressac, Michel Vranckx, Mathieu Gauthy, Vince en Annette Müllender.

 

In samenwerking met

Musée de l’Eau et de la Fontaine Genval

Maison du Tourisme des Ardennes brabançonnes

 

De tentoonstelling is te bezichtigen in het ECC van 29 maart tot 14 juni 2015, elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur. Voor groepen vanaf 10 personen ook op andere dagen mits afspraak.