Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - HANZZ Karikaturen

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 29 september tot 22 december 2013

Geboren in Izegem in 1960, raakt de kleine Hans Deconinck al heel snel gefascineerd door karikaturen. Hij ziet ze in kranten en op winkelramen. Hij tekent ze dag in dag uit, tot grote wanhoop van zijn ouders die zijn passie eerder als een rariteit beschouwen. Zij geven hem dan ook de raad zich met ernstiger zaken bezig te houden, een zinvollere hobby te zoeken, bijvoorbeeld voetbal. Maar nooit geeft Hans zijn favoriete ‘dada’ op. Hij vindt tekenen, iets creëren uit niets en het vervormen van bestaande dingen gewoon fantastisch.

 

Tot 1999 tekent Hans alleen maar als amateur, zonder echt doel. Tekenen om een techniek onder de knie te krijgen, zeg maar. Verloren jaren, denkt u? Zeker niet: alle ervaring die hij in die jaren als fervent tekenaar heeft opgedaan zal later bijzonder goed van pas komen.

 

Zijn perceptie van tekenen verandert voorgoed als hij ontdekt dat hij een computer met een grafisch Wacom tekentablet kan combineren. Zijn eerste streep op dat grafische tablet doet zijn passie enkel nog in omvang toenemen.

 

In 2000 doet Hans mee aan een karikatuurwedstrijd op de site van Jan Op de Beeck. Hij wint die wedstrijd, wat hem nog meer stimuleert om verder te gaan met het digitaal tekenen. Sindsdien won hij meerdere karikatuurwedstrijden. Zijn talent levert hem wereldwijd talrijke vriendschappen op, van België tot Argentinië, van China tot Amerika…

 

Hij werkte ook mee aan het testen van nieuwe types tablet en tekenprogramma’s. Hans is dus goed en wel besmet door het karikatuurvirus, en lijkt niet echt van plan om er zich tegen te verzetten. In tegendeel, hij koestert het als zijn kind en gaf het de naam "Hanzz".

 

Zie ook hanzz.be en een persartikel.

 

De tentoonstelling is te bezichtigen in het ECC van 29 september tot 22 december 2013, elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur. Voor groepen vanaf 10 personen ook op andere dagen mits afspraak.