Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - Mahmood Azadnia (Iran)

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 24 september tot 17 december 2017

Mahmood Azadnia is geboren in 1985 in Mashhad, een grote stad in het noord-oosten van Iran. Hij groeide op in een artistieke familie: ook zijn vader was schilder. Hijzelf is in 2000 beginnen schilderen en cartoons te tekenen. Daarnaast werkt hij ook mee aan animatiefilms.

 

Zijn eerste prijs won hij in 2007 en ondertussen behaalde hij al meer dan 80 prijzen in internationale cartoonwedstrijden, onder meer de eerste prijs in het Nederlands Cartoonfestival in 2016 rond het thema 'Vrijheid'. Hij was ook zelf jurylid in een 10-tal cartoonwedstrijden.

 

Hij had al persoonlijke tentoonstellingen in Iran, Portugal, Frankrijk, Duitsland, Polen, Zweden, Maleisië, Pakistan, Spanje, China en Italië.

 

Hij gaf workshops en lezingen in Iran, Pakistan, Maleisië en Zweden. Zo gaf hij aan de universiteit van Uppsala een lezing over het thema 'de aanpassing van de omgeving aan personen met een beperking' in de kunst. Een thema dat ook dikwijls terugkomt in zijn werken.

 

De cataloog van deze tentoonstelling is te verkrijgen via onze e-shop.

 

De tentoonstelling is te bezichtigen in het ECC van 24 september tot 17 december 2017, elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur. Voor groepen vanaf 10 personen ook op andere dagen mits afspraak.