Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - Marco D'Agostino

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 13 april tot 22 juni 2014

Marco D’Agostino werd in 1963 geboren in Pescara aan de Adriatische kust van Italie.
Reeds op jonge leeftijd raakte hij besmet met het tekenvirus. Zijn vader zag dat hij talent had, en gaf hem voor zijn 7de verjaardag een schildersezel, doek en temperaverf cadeau. Sindsdien is hij niet meer gestopt.

 

Zo maakte hij tijdens zijn jeugd honderde tekeningen en schetsen en ook karikaturen van leraren en klasgenoten. Zijn recent werk wordt nu erkend en gewaardeerd op nationaal en internationaal niveau.

 

In de jaren 80 leerde hij ook de kunst van het graveren. Zijn deelname aan verschillende nationale en internationale gravuretentoonstellingen en -festivals leverde hem tal van prijzen op. Maar het was slechts een klein intermezzo, want al vlug keert hij terug naar zijn oude passie, het potlood. Hij begint illustraties te tekenen, experimenteert met verschillende teken- en kleurtechnieken, en kiest uiteindelijk voor de aquarel boven het kleurpotlood.

 

Tekenen blijft zijn passie als hij als autodidact aan de slag gaat als illustrator en grafisch ontwerper. D'Agostino werkt enkele jaren voor ontwerpbureaus en illustreert een aantal educatieve publicaties. Momenteel werkt hij als cartoonist en illustrator voor de sportredactie van de Italiaanse krant ‘il Centro’.

 

Pas in 2009 begint hij toevallig deel te nemen aan cartoon- en karikatuurwedstrijden. En dat jaar wordt een beslissend keerpunt in zijn carrière: zijn professionele zoektocht eindigt bij de grafische satire, de humor en karikatuur. Deze laatste wordt zijn ware passie. Hij behaalt diverse onderscheidingen en prijzen in nationale en internationale wedstrijden. En in 2013 behaalt hij de ‘Prijs van het ECC’ in de Euro-Kartoenale ‘De Fiets’, waardoor hij nu zijn eerste grote persoonlijke tentoonstelling van cartoons en karikaturen heeft in het Europees Cartoon Centrum Kruishoutem.

 

Zie ook www.marcodagostino.eu

 

De tentoonstelling is te bezichtigen in het ECC van 13 april tot 22 juni 2014, elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur. Voor groepen vanaf 10 personen ook op andere dagen mits afspraak.