Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - Mojmir Mihatov (Kroatië)

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 28 januari tot 09 april 2018

Mojmir Mihatov werd geboren in 1952 in Zadar, Kroatië. Hij studeerde af aan de Pedagogische Academie voor Schone Kunsten in Zadar.

Aanvankelijk begon hij zijn carrière als ontwerper, maar ook als animator, scenarioschrijver en regisseur in het Zadar-poppentheater. In 1978 maakte hij de animatiefilm "Reklamomanija". Hij maakte de scenografie en de poppen voor meer dan 60 toneelstukken. Hij won prijzen met zijn poppen en scenografie in nationale en internationale competities.

Als lid van de Croatian Society of Caricaturists ontving hij tweemaal de erkenning van OSKARIKA als de meest succesvolle auteur op internationale cartoonfestivals. Zijn cartoons worden gepubliceerd in verschillende kranten en tijdschriften in Kroatië en in het buitenland (Slobodna Dalmacija, Vjesnik, Zadarski list, Narodni list ...).

Hij won zijn eerste prijs als cartoonist reeds in 1976. Later won hij een vele prijzen met zijn cartoons in binnen- en buitenland. Zo ontving hij in 2017 de eerste prijs in het 37ste Internationale Nasreddin Hodja Cartoonfestival in Turkije.

 

De tentoonstelling is te bezichtigen in het ECC van 28 januari tot 8 april 2018 , elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur. Voor groepen vanaf 10 personen ook op andere dagen mits afspraak.