Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Voorbije tentoonstellingen - Tony Tasco

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen via mail

Terug

Van 25 juni tot 17 september 2023

Elk jaar stelt het ECC een nieuwe huiscartoonist van eigen bodem aan. Dit jaar viel de eer te beurt aan de Genkenaar Tony Tasco. 

Tijdens de zomermaanden kan je een 80-tal cartoons van onze huiscartoonist komen ontdekken.

 

Tony tekent onder het pseudoniem VAT – wat een afkorting van zijn volledige naam Vito Antonio Tasco is.  Na een avondopleiding kunstschilderen, wierp hij zich in 1988 op de cartoonkunst. Als freelancer maakt hij ook illustraties en karikaturen.

Hij neemt uiteraard  af en toe deel aan internationale cartoonwedstrijden. Zo won hij in 1990 de eerste prijs in Bordighera (Italië), en viel hij in de prijzen in Knokke (1988, 1993 en 1996), in Beringen (1992 en 1996), Mexico, Slowakije, Denemarken, … In 2011 kreeg hij een eervolle vermelding in onze 18de Euro-kartoenale met als thema ‘Schoenen’.

 

“Ik ben een grote bewonderaar van Belgische cartoonisten als Gal, Kamagurka, Ever Meulen, Marec, Canary Pete… . Volgend jaar ga ik met pensioen en hoop ik wat meer tijd te hebben voor wat urban sketching en het tekenen van landschappen. Inspiratie haal ik vooral uit de actualiteit en de alledaagsheid die me nog steeds blijft verbazen.

Jarenlang heb ik de oude pen en inkt techniek gebruikt, tonnen Oost-Indische inkt verbruikt, aquarel, gouache en kleurpotlood. Maar tegenwoordig is het meestal de zwarte simpele balpen (BIC) die ik ter hand neem.”

 

Je kan de tentoonstelling in het Europees Cartoon Centrum Kruishoutem bezoeken elke zondag van 25 juni tot 17 september 2023, van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur.