Homepage nl | fr | en

Huiscartoonist 2014: Luc Vermeersch

Luc Vermeersch volgde een kleine halve eeuw geleden een grafische opleiding aan het Sint-Lucasinstituut te Gent. Daarmee ging hij aan de slag in de wereld van de publiciteit. Hij voorzag talloze folders, tijdschriften, kranten, pralinendozen, affiches… van illustraties, meestal met een humoristische toets. Hij tekende ook ‘ventjes’ en leverde af en toe ook wat serieuzer werk af. Hij is zeer vertrouwd met Photoshop en met het gewone potlood, het is vooral dat laatste waar zijn voorkeur naar uit gaat.

 

Een vijftal jaar geleden ging Luc les volgen aan de Bibliotheekschool, waarna hij nu als medewerker van de Openbare bibliotheek en de gevangenisbibliotheek van Ieper aan de slag is.

 

Als cartoonist was hij eerder een laatbloeier. Hij was al in de veertig toen hij ‘ook eens ging meedoen in Knokke’, dit leidde meteen tot het winnen van de eerste prijs. Het was een stimulans om verder te doen. Daarna volgden nog talrijke andere prijzen, onder meer de eerste prijs in onze Euro-kartoenale 2005 met als thema ‘De huisschilder’. Voldoende redenen dus om hem in 2014 als huiscartoonist van het ECC te kiezen.