Logo Facebook Logo Twitter Logo Pinterest Logo Tripadvisor Logo Instagram
Homepage nl | fr | en

Huiscartoonist 2018: Mario De Koninck (AAaRGh)

Elk jaar stelt het ECC een nieuwe huiscartoonist van eigen bodem aan. Hij krijgt tijdens de zomer ook een persoonlijke tentoonstelling in het ECC.

 

In 2018 is AAaRGh onze huiscartoonist. ‘AAaRGh...’ is het pseudoniem van Mario De Koninck (1977).

Hij tekent al 20 jaar voor diverse kranten, tijdschriften, bedrijven en uitgeverijen. Zijn werk verschijnt onder meer in Metro, TeVe-Blad, Deze Week en De Zondag.

Voor Het Nieuwsblad online maakt hij wekelijks 3 cartoonraadsels die bijzonder populair zijn en er is AAaRGh...-merchandising met grappige koffiemokken, theetassen en bloempotjes.

Daarnaast tekent hij ook de stripreeks Familie De Koninck, waarin hij waargebeurde anekdotes en hilarische uitspraken van zijn dochters Jolien en Lena verstript.

Hij brengt zijn cartoonhumor ook op de planken onder de noemer Cartoon Comedy: een zelfbedacht theatergenre waarin hij stand-up comedy met projectie van zijn cartoons combineert.

Als improvisator bij het 5-koppige improvisatiegezelschap De Nonsens Alliantie doet hij improvisatievoorstellingen op maat voor bedrijven, scholen en verenigingen.

In 2017 schreef hij het sprookje 'De prinses die alles had' waarbij hij voor de illustraties voor één keer zijn tekenpotlood aan de kant legde en beroep deed op collega-tekenaar Nikola (IOA) Hendrickx. Een succesvolle samenwerking tussen de huidige huiscartoonist van het Europees Cartoon Centrum en de huiscartoonist van vorig jaar. Er wordt al gewerkt aan een vervolg op 'De prinses die alles had'.

 

http://www.aaargh.be/

 

De tentoonstelling is te bezichtigen in het ECC van 24 juni tot 23 september 2018, elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur. Voor groepen vanaf 10 personen ook op andere dagen mits afspraak.

 

Huiscartoonist 2017: Nikola Hendrickx (IOA)

Huiscartoonist 2016: Tony Houbrechts

Huiscartoonist 2015: Constantin Sunnerberg (Cost.)

Huiscartoonist 2014: Luc Vermeersch

Huiscartoonist 2013: Norbert Van Yperzeele

Huiscartoonist 2012: Griet

Huiscartoonist 2011: Luc Vernimmen

Huiscartoonist 2010: Canary Pete

Huiscartoonist 2009: Ludo Goderis

Huiscartoonist 2008: Stefaan Provijn